Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (kaynatmaya)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye hafif yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine su ek edelim.
  2. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, orta ara karıştırarak pişirelim
  3. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve şekeri ilave edip karıştıralım. 15 dakika kadar orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  4. Uygun bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine yarım çay bardağı sütü ekleyerek topak kalmayacak halde karıştırarak çözdürelim.
  5. Kaynayan pirinçlerin üzerine nişastalı sütü ekleyelim.
  6. Ara orta karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim
  7. Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim .
  8. Fırın kaplarının yarısına gelecek formda tepsiye su dolduralım.
  9. Ardından sütlaçlarımızı evvelden ısıttığımız 200°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım .
  10. Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, oda ısısına gelmeleri için bekletelim. Ve dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım .
  11. 4-5 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun! not: toprak kase kullanacaksanız bu tarife nazaran 6 adet çıkıyor.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Kuskus Salatası
Sıcak Çikolata
Güllaç
Sade Bulgur Pilavı
Lokanta Usulü Orman Kebabı
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet