Fettucini Bolonez

Fettucini Bolonez Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fettucini

Sosu için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tane kereviz sapı
  • 2 tane havuç
  • 1 diş sarımsakGörselleri otomatik aktar ve yayınla
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Parmesan peyniri

Fettucini Bolonez Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede makarnamızı haşlamak için suyu kaynatalım.
  2. Kaynamış suya makarnayı atalım.
  3. 7-8 dakika al dante olacak biçimde haşlamaya bırakalım.
  4. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyalım.
  5. Orta ateşte ince ince kestiğimiz soğanı ekleyelim.
  6. Ezilmiş sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  7. Kıymamızı ekleyelim. Suyunu salana kadar pişirelim.
  8. Salçamızı ekleyip kokusu gidene kadar 1-2 dakika daha karıştıralım.
  9. Aromatik olması emeliyle domates, kereviz sapı ve havucu küp küp ince ince keselim. Kıymalı sosumuzun içerisine atalım.
  10. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyelim.
  11. Haşlanmış makarna suyundan 1-2 kepçe kıymalı sosumuza katıp pişirelim.
  12. Haşlamış olduğumuz makarnayı süzelim ve hazırladığımız bolonez sosla birleştirelim.Afiyet olsun.

Fettucini Bolonez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı
Hazır Yufkayla Baklava
Elmalı Kereviz Salatası
Güllaç Tarifi
Pastane Usulü Supangle
Midyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |