Fettucini Bolonez
Fettucini Bolonez Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fettucini
Sosu için:
- 300 gram kıyma
- 2 tane domates
- 1 tane kereviz sapı
- 2 tane havuç
- 1 diş sarımsakGörselleri otomatik aktar ve yayınla
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydonoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Parmesan peyniri
Fettucini Bolonez Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede makarnamızı haşlamak için suyu kaynatalım.
- Kaynamış suya makarnayı atalım.
- 7-8 dakika al dante olacak biçimde haşlamaya bırakalım.
- Tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyalım.
- Orta ateşte ince ince kestiğimiz soğanı ekleyelim.
- Ezilmiş sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Kıymamızı ekleyelim. Suyunu salana kadar pişirelim.
- Salçamızı ekleyip kokusu gidene kadar 1-2 dakika daha karıştıralım.
- Aromatik olması emeliyle domates, kereviz sapı ve havucu küp küp ince ince keselim. Kıymalı sosumuzun içerisine atalım.
- Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyelim.
- Haşlanmış makarna suyundan 1-2 kepçe kıymalı sosumuza katıp pişirelim.
- Haşlamış olduğumuz makarnayı süzelim ve hazırladığımız bolonez sosla birleştirelim.Afiyet olsun.
Fettucini Bolonez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







