Milföy Kebap
Milföy Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı soda
- 2 çay bardağı ekmek içi
Mantı için;
- 1 paket milföy
Üzeri için;
- Süzme yoğurt
Sos için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Milföy Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan, karabiber ,tuz, kimyon, yumurta ,soda ,karbonat ekmek içi güzelce yoğurun.
- Ceviz biraz ufak toplar yapalım dinlensin.
- 10 dakika milföy şerit halinde keselim ben 3 şerit kestim.
- Arasına köfte koyup rulo olarak saralım.
- Çöp şiş takalım. Ortasını çok sıkıştırma boşluk kalsın. Hoş kızarsın tepsiye dizelim.
- Üzerine tereyağı sürelim.
- 180 dc fırında 25 dakika denetimli pişirin ben tereyağı erittim.
- Önce milföy sürdüm. Kalanına sos yaptım sos salçasını koyun kavurun.
- 1 su bardağı kadar su ekleyin salçayı az açın.
- Süzme yoğurt eşliğinde üzerine sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Milföy Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













