Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle gereçleri karıştıralım.
- Un, kabartma tozunu ek edip yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
- Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit halini verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım.
- Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim. Herkese afiyet olsun. 🤗hayırlı kandiller 🌹.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
