Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • Ayva çekirdekleri
  • 3 su bardağı su

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rengi ile kokusuyla mis üzere ayva reçelimizin imaline başlıyoruz ayvalarımızı soyup elma dilimi doğruyoruz, içindeki çekirdeklerini de ayırıyoruz .
  2. Sonradan içine koyacağız renk vermesi için ondan sonra küp küp doğrayıp bir kaba su koyup içine ek ediyoruz .Kararmamaları için.
  3. Suyunu süzüp tenceremize ayvalarımızı alıyoruz üzerine şeker ilave edip 2 saat bekletiyoruz .
  4. Şekerin erimesi için ondan sonra tenceremize ocağa alıyoruz ayva çekirdeklerini 3 bardak içme suyunu ek ediyoruz.
  5. Kısık ateşte 1-1,5 saat pişirmeye bırakıyoruz, pişmeye 10 dakika kala limon tuzumuzu da ek edip sıcak sıcak kavanozlarımıza koyup ağzını sıkı kapatıyoruz, yapacaklara afiyet olsun.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Un Helvası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Turta
10 Dakika Kurabiyesi
Elmalı Turta
Havuç Çorbası
Özbek Pilavı
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Hdabla | © 2025 |