Hindistan Cevizli Anne Keki

Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao (2 yemek kaşığı süt ek edilerek açılacak)
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Karışımı spatula ile karıştırın.
  4. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao, başkasına hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
  5. Kek kalıbını yağlayın, evvel sade-hindistan cevizli karışımdan, sonra kakaolu karışımdan dökün. Kürdanla biçim yapıp borcama dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli pişirin.
  7. Soğuyan keki kalıptan çıkarın, dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi serpip servis edin.
  8. Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰.

Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Kısır Tarifi
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Napoliten Soslu Tagliatelle
Kayseri Yağlaması ( Şebit Yağlaması )
Yoğurtlu Garnitür Mezesi
Tek Kişilik Fırınsız Cheesecake
Hdabla | © 2025 |