Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Alabildiğince un
Ispanaklı harcı için;
- 1 bağ ıspanak
- 1 kuru soğan
- Arzuya nazaran peynir
- Tuz
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içine maya, ılık su süt ve tuz konulur. Denetimli bir biçimde un eklenir.
- Yumaşak bir kıvamlı hamur elde edilir. Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Ispanaklı harcı için ıspanaklar ve soğan doğranır, baharatlar ek edilerek karıştırılır.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak oklava ile açılır.
- Hazırladığımız harçtan bir ölçü alınıp açmış olduğumuz hamurun yarısına eşit dağıtılarak eklenir.
- Boş kalan kısımları kenarlarına bastırarak kapatılır.
- Kısık ateşte teflon tavada pişirilir. Pişirdikten sonra biraz tereyağla yağlayabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun😊
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
