Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • Alabildiğince un

Ispanaklı harcı için;

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • Arzuya nazaran peynir
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber

Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içine maya, ılık su süt ve tuz konulur. Denetimli bir biçimde un eklenir.
  2. Yumaşak bir kıvamlı hamur elde edilir. Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Ispanaklı harcı için ıspanaklar ve soğan doğranır, baharatlar ek edilerek karıştırılır.
  4. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak oklava ile açılır.
  5. Hazırladığımız harçtan bir ölçü alınıp açmış olduğumuz hamurun yarısına eşit dağıtılarak eklenir.
  6. Boş kalan kısımları kenarlarına bastırarak kapatılır.
  7. Kısık ateşte teflon tavada pişirilir. Pişirdikten sonra biraz tereyağla yağlayabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun😊

Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Pirinç Pilavı
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Yaban Mersinli Kefir Smoothie
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet