Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası

Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (veya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karışık)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe nazaran azaltabilirsin)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, kıvam için)
  • 1 top dondurma (vanilyalı, kakaolu ya da sende ne varsa)

Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tavada tereyağını eritin.
  2. İrmiği ekleyin ve kısık ateşte daima karıştırarak kavurun. Rengi dönüp mis üzere kokmaya başladığında (5-7 dakika sürebilir), şekeri ekleyin.
  3. Ardından suyu (ve istersen sütü) ekleyin. Dikkat: hafif sıçrayabilir!.
  4. Karıştırarak, irmikler suyu çekene kadar pişirin. Kıvamı ağır ancak kaşıkla biçim verilebilir olacak.Ocaktan alıp bir kaç dakika dinlendirin.
  5. 🍽️ Servis: bir kaseye helvanın yarısını yayın, ortasına 1 top dondurma koyun. Kalan helvayı üstüne kapatıp, bastırmadan örtün. Dilerseniz üzerine fındık/fıstık/çikolata sos serpebilirsiniz.

Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Dağılan Çikolatalı Kurabiyeler
İzmir Köfte
Etli Patlıcan (Fırında)
Latte Magnolia
Süt Helvası (Bursaya Özel)
Tutmaç Çorbası
Hdabla | © 2025 |