Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı (veya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karışık)
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe nazaran azaltabilirsin)
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, kıvam için)
- 1 top dondurma (vanilyalı, kakaolu ya da sende ne varsa)
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- İrmiği ekleyin ve kısık ateşte daima karıştırarak kavurun. Rengi dönüp mis üzere kokmaya başladığında (5-7 dakika sürebilir), şekeri ekleyin.
- Ardından suyu (ve istersen sütü) ekleyin. Dikkat: hafif sıçrayabilir!.
- Karıştırarak, irmikler suyu çekene kadar pişirin. Kıvamı ağır ancak kaşıkla biçim verilebilir olacak.Ocaktan alıp bir kaç dakika dinlendirin.
- 🍽️ Servis: bir kaseye helvanın yarısını yayın, ortasına 1 top dondurma koyun. Kalan helvayı üstüne kapatıp, bastırmadan örtün. Dilerseniz üzerine fındık/fıstık/çikolata sos serpebilirsiniz.
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








