Susamlı Kakaolu Muhallebi

Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta (ya da mısır unu)
  • 1 yemek kaşığı (dolu dolu değil) un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı susam
  • Muz

Not: istediğiniz meyve ile sunum yapabilirsiniz.

Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, nişastayı, kakaoyu ve şekeri soğukken tencereye alın.
  2. Çırpma teliyle düzgünce karıştırın, topak kalmasın.
  3. Orta ateşe alın ve daima karıştırarak pişirin.
  4. Göz göz olduğunda kıvamı oturmuş demektir.
  5. Ocaktan almadan çabucak evvel tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Muhallebiyi (isteğe bağlı) kaselere yahut kuplara paylaştırın.
  7. Ayrı bir kapta yahut tavada susamı yavaşça kavurun (1-2 dk yeter) ve kaselerin yahut kupların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırın.
  8. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyunuz. 1-2 saat beklettikten sonra soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun😊.

Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Bulgur Pilavı
Pankek Waffle
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Lokmalık Simit Poğaça
Kahvaltılık Sucuklu Kaşarlı Patates Dilimleri
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |