Tatlı Tuzlu Kurabiye

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım kase kavrulmuş susam

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı,yumurta sarısını, şeker, tuz,hindistan cevizi ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ardından denetimli bir halde un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Dağılmayan yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
  3. Badem formu verip yumurta beyazına akabinde susama batırıp ortasına bıçakla hafif çizik atıyoruz.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika pişiriyoruz.

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk
Acılı Ekşili Meksika Salatası
Muzlu Yulaf Rüyası
Fındıklı Muzlu,ballı Dondurma
Meyve Soslu Tart Kek
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek
Hdabla | © 2025 |