Dört Kaşık Çorbası
Dört Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Terbiye için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2çay kaşığı pulbiber
Dört Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı incecik doğrayalım, zeytinyağı eği ile bir arada pembeleştirelim ,ardından bakliyatları yıkayalım ,süzelim .
- Pembeleşen soğanın üzerine ekleyelim 1-2 dakika kavuralım ,üzerine yedi su bardağı sıcak su ekleyelim ,orta ateşte 10-15 dk kadar pişirelim.
- Terbiye için derin bir kaseye yoğurt ,yumurta sarısı ve unu alıp karıştıralım, terbiyeyi çırptıktan sonra kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alalım terbiyeye karıştıralım .
- Sonra yavaş yavaş tencereye terbiyeyi döküp karıştıralım ,ara orta karıştırarak 5 dakika daha bu formda pişirelim tuz ve karabiber ekleyelim.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağında bir tatlı kaşığı nane ve yarım çay kaşığı pulbiberi kızdıralım.
- Çorbamıza ek edip karıştıralım. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun🥰.
Dört Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











