Yumurta Salatası

Yumurta Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • Az karabiber ( opsiyonel)
  • Tuz
  • Pul biber ( opsiyonel)

Yumurta Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları soğuk suya koyun, kaynayınca 15 Dk haşlayın. Süzüp soğuk su içinde bekletin.
  2. Kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın.
  3. Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın ve yumurta ile karıştırın.
  4. Ufak bir kasede limon, zeytinyağı, tuz, karabiber ve istenirse pul biberi çırpıp, salataya dökün ve servis tabağına alın.
  5. Baharat, tuz ve zeytinyağını kendi damak zevkinize nazaran azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Karabiber, pul biber zevkinize nazaran opsiyonel.

Yumurta Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Haşhaşlı Revani
Puf Puf Pişi
Şekersiz Elmalı Tarçınlı Yulaf Kek
Gül Böreği (Patatesli)
Haşhaşlı Şekerpare
Avakado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |