Yaban Mersinli Crumble Kek

Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (180 ml)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı yaban mersini

Crumble (kıtır hamur) için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un

Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Crumble için: oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve unu parmak uçlarınla yoğurup iri kırıntılar haline getirin. Buzdolabına kaldırın.
  2. Kek için: yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
  3. Limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  5. Üzerine yaban mersinlerini serpiştirin.
  6. En üste crumble modüllerini serpiştirin. (kürdan testi yapabilirsin. )
  7. Ilıyınca dilimleyip servis edin. Afiyet olsun! 💜.

Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Supangle
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Güveçte Et Yemeği
Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)
Çıtır Çıtır Sapsarı Çok Kolay Biber Turşusu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |