Yaban Mersinli Crumble Kek
Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (180 ml)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı yaban mersini
Crumble (kıtır hamur) için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Crumble için: oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve unu parmak uçlarınla yoğurup iri kırıntılar haline getirin. Buzdolabına kaldırın.
- Kek için: yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- Üzerine yaban mersinlerini serpiştirin.
- En üste crumble modüllerini serpiştirin. (kürdan testi yapabilirsin. )
- Ilıyınca dilimleyip servis edin. Afiyet olsun! 💜.
Yaban Mersinli Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








