Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates (Videolu)
Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patates
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- Domates ve biber
Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayarak soydum ikiye böldüm ortalarını tatlı kaşığıyla çıkarttım sandal biçiminde güzelce oydum.
- Fırça yardımıyla patatesin içini ve kenarlarını yağlaladım.
- 180° evvelden ısıttığım fırında üzeri pembeleşinceye kadar tuttum.
- İç harcı için tavaya yağ aldım yağı kızınca öteki tüm malzemelerimi yemeklik doğrayarak içerisine kattım.
- Kavurduktan sonra kıymasını koydum birlikte kavurdum.
- Baharatlarını kattım suyunu da ek ederek beş dakika pişirdim ve ocağın üzerinden indirdim.
- Tembelleşen patateslerin içine iç harcını doldurdum üzerlerine biber ve domatesle süsleyerek sosunu hazırlayıp üzerlerine döktüm .
- 180° evvelce ısıttım fırında 15 dakika pişirdim.
- Fırından yemeğimi çıkartıp yanında pilav salata eşliğinde servise sundum. Sizler bu tanımı uyguluyor musunuz sizinkiyle farklılık var mı yazarsanız sevinirim. Afiyet olsun 😋.

Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















