Kuymak (Mıhlama) Yapılışı

Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar

Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuymak için öncelikle tavaya tereyağını alarak eritin.
  2. Çok kızarmadan üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Bu basamakta daima karıştırın.
  3. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar daima karıştırın. Burada kolot peyniri üzere eriyen farklı peynirlerden de kullanabilirsiniz.
  5. Peynirlerde eridikten sonra hazır olan kuymağı sıcak olarak çabucak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Supangle (Çikolatalı Puding)
İçli Köfte
Soğanlı Yumurta Tarifi (Osmanlı Yemeği)
Evde Etli Pide Yapımı
Pratik Aşırı Lezzetli Pişmeyen Cheesecake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet