Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata)
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata) Tanımı İçin Malzemeler
Makarna ve tavuk göğsü için;
- Kilo doğranmış tavuk göğsü
- 1 paket pasta veneta makarna
- 2 paket krema
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 6 yemek kaşığı köri baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Salata için;
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 1 adet limon
- Yeteri kadar mor lahana
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye sıcak su doldurup ocağımıza koyalım kaynayan suya makarnamızı sıvı yağ ve biraz tuz ekleyip hoşlanmaya bırakalım.
- Ardından öbür bir tencere alıp içine doğranmış tavuk göğsü koyup suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen makarnamızın suyunu süzelim.
- Ardından tencereye tekrar alalım ,üzerine 1 paket krema ,sıvı yağ ,tuz ve karabiberi ,köri baharatı ekleyip güzelcene karıştırıp altını kapatalım pişen tavuklarımızın üzerine doğradığımız kapya biberi de ekleyip biraz sormasını bekleyelim .
- Daha sonra sırasıyla kremayı, sıvı yağ ,tuz ,karabiber ve köri baharatımızı da ekleyip altını kapatalım ve yemeğimiz hazır olmuştur .
- Şimdi salatamızı yapalım ,1 salatalık ,domates ,mor lahana, güzelcene yıkadıktan sonra doğrayalım son olarak limonu sıkalım ,tuz ve biraz da nar ekşisi koyup karıştıralım, tanımım bu kadar istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🥰😊🌺👌.
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










