Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 büyük uzunluk rendelenmiş havuç
  • 1 küçük uzunluk kase çekilmiş ceviz
  • 1 silme yemek kaşığı toz tarçın

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu da ekleyip güzelce çırpalım.
  3. Son sefer havuç, ceviz ve tarçını da ekleyelim ve son kere çırpalım.
  4. Ben kelepçeli kek kabı kullandım. İstediğiniz kabı kullanabilirsiniz. Kelepçeli kullanacaksanız kabın tabanına yağlı kağıt serip kabı kilitleyin ve yağlı kağıdın dışarda kalan fazlalıklarını kesin. Kabın içten yan taraflarını da katı yağ ile güzelce yağlayın.
  5. 200° fırında evvel alt ayarında pişirelim.
  6. Kekin üzeri pişmiş üzere olunca alt üst ayarda birkaç dakika daha pişirip fırından alalım.
  7. Bir bıçak yahut kürdan ile pişip pişmediğini denetim edelim. Bıçak yahut kürdanı keke batıralım. Pak çıkarsa kek pişmiştir.
  8. Soğuduktan sonra keki kaptan çıkaralım.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)
Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Yöntem (Videolu)
Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Kazandibi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Köz Patlıcan Ve Biberli Sos
Hdabla | © 2025 |