Mısır Kaburga
Mısır Kaburga Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane mısır
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 kol yeşil soğan
Yoğurt sos için:
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 3 tutam maydanoz
Mısır Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mısırı 2 ye bölüp daha sonra böldüğümüz parçayı diklemesine 4 modüle bölelim.
- Bir kasede zeytinyağı, baharatları ve ezilmiş sarımsağı karıştıralım.
- Kasede hazırladığımız sosun içerisine mısırları ekleyip fırça ile güzelce mısırların üzerine yedirelim.
- Mısırları 200 derece 20 dakika fırına atalım.
- Yoğurtlu sosu için yoğurt, labne ve maydanozu karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
- Tabağımızın altına yoğurt sosumuzu döküp üzerine mısırlarımızı dizelim. En son taze soğanları dilimleyerek süsleyelim.Afiyet olsun.
Mısır Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











