Mısır Kaburga

Mısır Kaburga Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane mısır
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kol yeşil soğan

Yoğurt sos için:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 3 tutam maydanoz

Mısır Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mısırı 2 ye bölüp daha sonra böldüğümüz parçayı diklemesine 4 modüle bölelim.
  2. Bir kasede zeytinyağı, baharatları ve ezilmiş sarımsağı karıştıralım.
  3. Kasede hazırladığımız sosun içerisine mısırları ekleyip fırça ile güzelce mısırların üzerine yedirelim.
  4. Mısırları 200 derece 20 dakika fırına atalım.
  5. Yoğurtlu sosu için yoğurt, labne ve maydanozu karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
  6. Tabağımızın altına yoğurt sosumuzu döküp üzerine mısırlarımızı dizelim. En son taze soğanları dilimleyerek süsleyelim.Afiyet olsun.

Mısır Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı
Şekerpare
Islak Kek
Oklavasız El Açması Börek
Sebzeli Çıtır Parmak Patates
Fırın Izgarasında Tavuk
Hdabla | © 2025 |