Üzümlü Kurabiye

Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta 1 adedini sarısı üzerine
  • 150 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kuru üzümlerimizi bir kapta yıkıyoruz ve kenara bırakıyoruz.
  2. Daha sonra bir kaba yumurtaları bir adedinin sarısını ayırıyoruz şekeri tereyağını ekleyip güzelce bir karıştırıyoruz.
  3. Ardından unu vanilyayı kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Daha sonra hamurumuzu streçleyip yahut üzerine bir poşet geçirip 5-10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
  5. Hamurumuz dinlenince daha hoş ve daha kıtır kurabiye elde edebiliriz.
  6. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve üzerine üzümlerimize içinde su kalmayacak biçimde sıkıp hamurumuzu ekleyip bir hoş yoğuruyoruz .
  7. Daha sonra hamuru 2-3 kesime bölüp güzelce yuvarlıyoruz ve elimizle hafif bastırdıktan sonra bir bıçak yardımıyla kare biçimde kesiyoruz, istediğiniz biçimi de veriyorsunuz .
  8. Bu ortada daha sonra tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra kurabiyelerimizin üzerini yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz ve pişen kurabiyelerinizi servis kabına alıp dinlendirdikten sonra kurabiyelerimiz servise hazırdır deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek)
Cevizli Cupcake
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates)
Mütebbel
Ferahlatıcı Antioksidan Salatası
Hdabla | © 2025 |