Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tarifi

Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram faal ekşi maya (maya tanımı profilimde var)
  • 3 su bardağı siyez unu
  • 200 ml ılık süt
  • 50 ml zeytinyağı yahut tereyağı (eritilmiş)
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez (doğal tat için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırla maya + süt + bal/pekmezi karıştır. Un, tuz, yağ ve yumurta akını ekleyip yoğur. Hamur çok sert olmasın, ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olsun.
  2. İlk mayalanma üstünü kapat, 5–6 saat oda sıcaklığında beklet (hamur en az 2 katına çıkmalı) 4 saat sonra birinci maya olmuştu benim denetimli olursunuz.
  3. Şekil ver mandalina büyüklüğünde modüller al. Peynirli, patatesli yahut sade yapabilirsin.
  4. Son mayalanma tepsiye diz, üstünü kapat,1 saat daha beklet. Hamurlar kabarıp pamuk üzere olmalı.
  5. Pişirme üzerine yumurta sarısı sür. Susam/çörek otu serpebilirsin. Ben çekirdek kullandım 180°c fırında 30-35 dk pişti.

Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Kabak Tarator
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Patates Püresinde Misket Köfte
Dubai Çikolatası
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |