Fırında Havuç Kızartması

Fırında Havuç Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam

Altındaki sosu için;

  • 300 gram yoğurt
  • 1 kaşık labne peynir
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 4-5 tutam dereotu
  • 1 tutam taze soğan

Fırında Havuç Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları istediğimiz halde uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Bir kapta zeytinyağı, tuz, köri, karabiber, susamı karıştırı yoruz. Kestiğimiz havuçları içerisine ekleyip harmanlıyoruz.
  3. 200 derecede ısıtılmış fırına hazırlamış olduğumuz havuçlarımızı 30 dakika pişiyoruz.
  4. Yoğurtlu yatak sosu için; yoğurt, labne, tuz, rendelemiş olduğumuz 1 adet limon kabuğu ve dereotunu karıştırıyoruz.
  5. 1 tabağa yoğurt sosumuzu yaydıktan sonra fırından çıkardığımız havuçları koyuyoruz ve son olarak süslemesi için taze soğanı ince ince keserek serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Havuç Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Muhallebi
Hamur Yoğurmadan Pizza Yapımı
Mercimekli Poğaça
Antrikot
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |