Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik kakao
  • 60-70 gram bitter çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı beyaz krema üzere olana kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karışana kadar tekrar çırpın. En son kuru materyalleri de ekleyerek tel çırpıcı yada spatula ile karıştırın.
  2. Yağladığınız fırın tepsisine dökün ve evvelden ısıtılmış fansız fırında 170 derecede 30-35 dk pişirin. 30. Dakikada kesinlikle kürdanla denetim edin. Kekiniz pişerken sosu hazırlayın.
  3. Sos için bitter çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın. Ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar pişirip kapatın.
  4. Sosun 1 bardağını ayırın. Ayırdığınız sosa bitter çikolatayı ekleyin.
  5. İlk sıcağı çıkan keki dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Sos kendini çekince üzerine çikolatalı olan karışımı da ekleyin.
  6. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Soslu Makarna (Videolu)
Kfc Çıtır Tavuk
Kaşık Kaşık Yenilen Lotus Tatlısı
Enginar
Marmelatlı Kurabiye
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |