Enginar

Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- Garnitür (dilerseniz hazır kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eğer garnitürü siz yapacaksanız havuç ve patatesi küp küp doğrayıp tencereye alalım.
- Üzerine su geçinceye kadar doldurup 10-12 dakika kadar haşlayalım. Çok pişirmeden hafif canlı bırakalım.
- Sebzeler piştikten sonra suyunu süzüp bi kenarda soğumasını bekletelim.
- Bezelyelerinde tıpkı halde yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan bezelyeleride bi kenarıda bekletelim.
- Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından haşlanan zerzevatları ekleyelim. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Enginarlarımızı limon suyu ile ovup tencereye diziyoruz.
- Enginarların ortasına tenceredeki garnitürlerden koyuyoruz.
- Sonra üzerine zeytinyağı,limon suyu,şeker,tuz ve suyu ekleyerek kapağını kapatıp 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Pişen enginarlarımız ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
- Sonrada tabaklarımıza alıp suyunu üzerine gezdirip servis ediyoruz.
- Süslemek için dereotu yada maydanoz kullanabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🌸.
Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
