Enginar

Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Garnitür (dilerseniz hazır kullanabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eğer garnitürü siz yapacaksanız havuç ve patatesi küp küp doğrayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine su geçinceye kadar doldurup 10-12 dakika kadar haşlayalım. Çok pişirmeden hafif canlı bırakalım.
  3. Sebzeler piştikten sonra suyunu süzüp bi kenarda soğumasını bekletelim.
  4. Bezelyelerinde tıpkı halde yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  5. Haşlanan bezelyeleride bi kenarıda bekletelim.
  6. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  7. Ardından haşlanan zerzevatları ekleyelim. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Enginarlarımızı limon suyu ile ovup tencereye diziyoruz.
  9. Enginarların ortasına tenceredeki garnitürlerden koyuyoruz.
  10. Sonra üzerine zeytinyağı,limon suyu,şeker,tuz ve suyu ekleyerek kapağını kapatıp 20-25 dakika pişiriyoruz.
  11. Pişen enginarlarımız ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
  12. Sonrada tabaklarımıza alıp suyunu üzerine gezdirip servis ediyoruz.
  13. Süslemek için dereotu yada maydanoz kullanabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🌸.

Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Polonya Pastası (Karpatra)
Su Tatlısı
Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Limonlu Cheesecake
Palamut Izgara
Keto Tavuk Köfte
Hdabla | © 2025 |