Baklava Magnolya

Baklava Magnolya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker(azaltılabilir)
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Göz kararı fıstık, fındık kırığı

Baklava Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yufkaları tepsiye görseldeki üzere dizelim ve üzerine eritilmiş tereyağı eşit halde sürelim. 180 derecelik fırına güzelce kızarana kadar denetimli pişirelim. (dikkat edin kısa müddette kızaracak)
  2. Muhallebisi için tencereye sütü dökelim üzerine un, nişasta ve şekeri ekleyip, yoğunlaşana güzelce karıştıralım. En son 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilin ekleyelim.
  3. Kızaran baklavalık yufkalar soğuduktan sonra uygunca ovuşturalım küçük modüllere ayrılsın ovaladıktan sonra şeker ve fıstığı ekleyelim bir kenara alalım.
  4. Yufka kırıntılarını ister tepside tabana dökerek ister kaselerde yalnızca muhallebi üzerine dökerek servis edebilirsiniz (kırıntıları servis sırasında dökerseniz yufkalar yumuşamayacaktır)

Baklava Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyon Bisküvi (Fakir) Pastası Tarifi
Et Kavurma Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü
Portakallı Kek
İzmir Hamsi (Fırında)
Pastane Lezzetinde Ev Yapımı Ekler Pasta
Hdabla | © 2025 |