Pastane Lezzetinde Ev Yapımı Ekler Pasta

Pastane Lezzetinde Konut Üretimi Ekler Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 tane oda sıcaklığında orta uzunluk yumurta

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti

Çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 40 gram bitter yahut sütlü çikolata

Pastane Lezzetinde Konut Üretimi Ekler Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayla başlayalım, tereyağı, vanilya ve krem şanti hariç öbür materyalleri tencereye alalım daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
  2. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyunca 1 poşet krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım buzdolabında dinlendirelim ( kremayı dilerseniz akşamdan yapabilirsiniz).
  3. Hamuru için bir tencereye su ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakalım kaynayınca unu ekleyip karıştıralım hamur kıvama gelene kadar karıştırıp 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  4. Tamamen soğuyana kadar bekletelim, yeterlice soğuyan hamura yumurtaları tek tek kırarak güzelce çırpalım.
  5. Hamur yapışkan bir kıvam aldıysa olmuştur, hamuru sıkma torbasına alalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı formda ince uzun biçimde sıkalım kenar kısımlarının düzgün olmayan yerlerini elinizle yahut çay kaşığı ile düzeltelim.
  6. Önceden ısıtılmış 18o derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim bu mühlet içinde fırının kapağını açmayalım piştikten sonra fırının kapağı yarı açık biçimde soğumaya bırakalım.
  7. Çikolata sosu için küçük bir tencereye süt ,şeker,nişasta ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştıralım yoğunlaşana kadar pişirelim ocaktan almadan içine çikolatayı ekleyip karıştıralım ( dilerseniz hazır sos kullanabilirsiniz).
  8. Soğuyan eklerleri ortadan ikiye keselim kremayı sıkma torbasına alalım kestiğimiz eklerin alt kısmına krema sıkalım üst modülünü kapatıp en üste kaşık yardımıyla çikolata sosu sürelim dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pastane Lezzetinde Konut İmali Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kakaolu Pop Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trakya Sini Mantısı
Kağıt Kebabı
Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)
Kupta Tiramisu
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Kahvaltılık Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |