Kütür Kütür Kornişon Turşusu

Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Kornişon salatalık
  • 1 yemek kaşığı salamura tuzu
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nohut
  • Sıcak su

Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonları pakça yıkıyoruz.
  2. Daha sonra çatalla iki tarafından yavaşça batırıyoruz.
  3. Kavanoza birinci başta nohut ve iki tane sarımsak koyuyoruz.
  4. Kornişonların yarısını yerleştirip üzerine iki tane daha sarımsak koyuyoruz.
  5. Diğer yarısını da yerleştiriyoruz.
  6. En üste bir tane sarımsak koyup tuz, şeker, sirke ve suyu ek edip kapağını sıkıca kapatıp karşıt çevirip bir gün bekletiyoruz.
  7. Daha sonra serin ve kuru yerde koruma ederek 5 gün sonrasında tüketmeye başlayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
İç Pilav
Etli Nohut Yemeği
Puf Puf Poğaça
İşkembeli Nohut
Hdabla | © 2025 |