Kütür Kütür Kornişon Turşusu
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Kornişon salatalık
- 1 yemek kaşığı salamura tuzu
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sirke
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuru nohut
- Sıcak su
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonları pakça yıkıyoruz.
- Daha sonra çatalla iki tarafından yavaşça batırıyoruz.
- Kavanoza birinci başta nohut ve iki tane sarımsak koyuyoruz.
- Kornişonların yarısını yerleştirip üzerine iki tane daha sarımsak koyuyoruz.
- Diğer yarısını da yerleştiriyoruz.
- En üste bir tane sarımsak koyup tuz, şeker, sirke ve suyu ek edip kapağını sıkıca kapatıp karşıt çevirip bir gün bekletiyoruz.
- Daha sonra serin ve kuru yerde koruma ederek 5 gün sonrasında tüketmeye başlayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






