İç Pilav

İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi yarım saat evvelce sıcak su ile ıslayalım.
  2. Kuş üzümünü de evvelce sıcak suyla ıslayalım.
  3. Pilav tenceresine 1 adet yemeklik doğradığımız soğanı ve 2 yemek kaşığı tereyağını alalım pembeleştirmeye başlayalım.
  4. Ardından fıstığı ekleyelim orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  5. Önceden ısladığımız pirinçi yıkayıp süzelim kavrulan soğana ek edelim kuş üzümünü süzüp suyunu sıkalım tencereye ekleyelim.
  6. 2-3dk bu biçimde kavuralım.
  7. Baharatları ve tuzunu ek edelim üzerine son olarak 2 su bardağı kaynar su ekleyip karıştıralım.
  8. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım pilav suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Suyunu çektikten sonra karıştırıp havalandıralım yarım saat dinlendirelim.
  10. İç pilavımızı servise sunalım.Afiyet olsun 🙋‍♀️🌸.

İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Üzümlü Kek
Patatesli Börek
Tel Kadayıflı Muhallebi
Ek Gıda Dönemi Kahvaltı
Öğlen Oturması
Avokadolu Pankek (Yumurtasız)
Hdabla | © 2025 |