Bursa Tahanlısı

Bursa Tahanlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya

Tahinli sos için;

  • 1 su bardağı tahin
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik su

Bursa Tahanlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini yoğurun, üzerini kapatıp 1,5 saat mayalandırın.
  2. Tahin, şeker ve suyu karıştırın. Tahin sos kenarda beklesin.
  3. Hamurdan bezeler alın, tepside 10 dk mayalandırın.
  4. Parmak uçlarınızla açın, ortasına sos dökün, şeker serpin, kenarlara yumurta sarısı sürün.
  5. 175°c fansız fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkınca üzerini kapatın, yumuşacık olsun.

Bursa Tahanlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kırıntılı Kek (Videolu)
Karalahana Sarması
Patlıcan Sarma
Italyan Lasagna
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )
Soğuk İçecek
Hdabla | © 2025 |