Sushi
Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
- 4 su bardağı su
- 7 adet sushi yosunu (trendyoldan aldım)
- 1 adet avokado
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Somon füme
- Ton balığı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı mayonez
Yanına;
- Soya sosu
Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçi ve suyu alıp pirinçi pişirelim.
- Pirinç piştikten sonra sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Pirinç soğurken avokado, havuç ve salatalığı ince ince doğrayalım.
- Ton balığını bir kaseye alalım ve mayonez ile güzelce karıştıralım.
- Sushi yosununu sushi sarma aparatına açalım ve pirinçi üzerine yayalım.
- Sushi sarma aparatınız yoksa çöp stickleri yanyana yapıştırarak el üretimi aparat elde edebilirsiniz.
- Ton balığı, havuç, salatalık, avokado, somon fümeyi pirinçin üzerine ince uzun bir sıra ile koyalım.Sushiyi saralım.
- Keskin bir bıçağı suya batırarak sushileri keselim.
- Farklı formlarda yapmak isterseniz yosunun üzerine pirinçi yaydıktan sonra zıt çevirip yosun içerde pirinç dışarda kalacak biçimde gereçleri dizip sarabilirsiniz.
- Üzerini somon füme yahut avokado ile süsleyebilirsiniz.
- Sushileri soya sosuna batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






