Lor Peynirli Milföy Böreği

Lor Peynirli Milföy Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır milföy (20 adet)
  • 150 gr kadar lor peyniri
  • 15 kol maydanoz

Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • İsteğe bağlı çörek otu

Lor Peynirli Milföy Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşamasını bekleyelim. Bu sırada lor peynirini uygun bir kaba alıp, üzerine yıkayıp-doğradığımız maydanozları ek edip karıştıralım.
  2. Ardından milföyü ortadan ikiye kesip, içini dolduralım ve köşelerini kapatalım (isteğe bağlı kenarlarını çatalla şekillendirebilirsiniz).
  3. Fırın tepsisini yağlayalım, pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz (pişirme kağıdım yetmediği için ben tepsinin altını yağladım ve yapışmadı)
  4. Ardından hazırladığımız milföyleri tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sürüp, susam serpelim. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında; kabarana, üzeri ve altı kızarana kadar 30 dk pişirelim.
  5. İlk 20 dk fırının kapağını açmayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

Lor Peynirli Milföy Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Patlıcan Katları
Buzluk Pide
Şalgamlı Bulgur Salatası
Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Tam Buğday Makarnalı Salata Ve Fırında Patates
Pirinç Unlu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |