Hafif Kek

Hafif Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kakao
  • Fındık
  • Kuru meyve vb.

Hafif Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalarımızı ve şekerimizi kabımıza alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Ardından içine sırasıyla suyu, yağı, un, vanilya ve kabartma tozunu koyup çırpmaya devam edelim.
  3. Çırpma süreci bittikten sonra içine tatlandıracağınız materyalinizi dilediğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz. (eğer kakaolu yapmak istiyorsanız harcınızdan az bir ölçü kenara alıp içine kakaoyu karıştırdıktan sonra kek kalıbına aldığınız harcınızın üzerine desenli bir formda kakaolu harcı ek edebilirsiniz. ).
  4. Hazırladığınız harcınızı yağladığınız kek kalıbına dökünüz.
  5. 150 derecelik fırında yaklaşık 50 dakikada hazır olacaktır. Lakin siz tekrar de sık sık kürdan vb yardımıyla içinin pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  6. Kekinizi kalıbından çıkarabilmek için birinci sıcaklığının geçmesini beklemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun :).

Hafif Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Saç Tava
Salatalı Humus Tarifi
Orman Meyveli Cheescake
Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek)
Şeyh Mualla
Yulaf Bar (Meyveli)
Hdabla | © 2025 |