Kuru Domatesli Ekmek

Kuru Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (5 su bardağı)
  • 400 gram su (2 su bardağı)
  • 5 gram instant maya (2 çay kaşığı)
  • 10 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
  • 10 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 40 gram zeytinyağı 1/2 (yarım) çay bardağı
  • 50 gram kuru domates
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • (dilerseniz yeşil ve siyah zeytin karışımı da ekleyebilirsiniz)

Kuru Domatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına 2 su bardağı ılık suyu ve mayayı ekleyip 5 dk mayanın erimesini bekleyelim.
  2. Ardından şeker,tuz, zeytin yağını ve unu ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıp üzeri kapalı bir halde 30dk dinlenmeye bırakalım.
  3. 30 dk sonunda karıştırılan hamura kuru domates ve kekik eklenip gereçlerin birbirine geçmesi sağlanır ve 30 dk daha dinlenmeye bırakılır.
  4. Mayalanan ekmek hamuru tezgaha alınır uzun halde 3-4 modüle bölünür burgu biçimi verilir ve tepsiye alınır 20-25 dk tepsi mayası için beklemeye bırakılır.
  5. Önceden 230 derecede ısıttığımız fırını 180 dereceye düşürüp ekmekleri fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. ( her fırında farklılık gösterebilir o yüzden pişme müddeti ekleyemiyorum. ).

Kuru Domatesli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet)
Tereyağlı Katmer Poğaça
İlginç Sunumlar (Çocuklar İçin)
Patlıcan Tava Tarifi
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Hdabla | © 2025 |