Basit Kedidilili Tiramisu
Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Krema için:
- Yarım su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı (600 ml) süt
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilin
- 300 gram labne yahut mascarpone
Kek için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 paket kedidili
Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk bir tencereye şeker,nişasta,elenmiş un ve sütü ekleyelim.
- Tamamen karışana kadar el ile çırpalım.
- Yumurta sarısını ekleyip köpürene kadar çırpalım.
- Kısık ateşte muhallebi üzere bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam aldığında ateşi kapatıp tereyağını ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
- Başka bir kaba aktaralım. Kenara kaldırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Buzdolabında değil oda sıcaklığında bekletelim.
- Kremayı beklerken bir kaseye ılık suyu ve kahveyi ekleyip karıştıralım.
- Krema soğuduğunda içine vanilini ve labneyi ekleyip biraz karıştıralım. Sonra köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Borcamın her tarafını krema ile kaplayalım. Kedililerini ıslatıp borcama dizelim. Sonra krema ile kaplayıp bu süreci tekrarlayalım.
- 7-8 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendiğinde çıkartıp kakaoyu eleyerek üstünü kaplayalım. Afiyet olsun!.
Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















