Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup)

Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri ve ortası için;

  • 2 adet şeftali
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • Bir avuç ceviz
  • Bir avuç fındık
  • Hazır karamel sos

Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağ ve vanilya hariç başka gereçleri kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  2. Muhallebi göz göz olmaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı da ekleyip bir 5 dakika kadar daha karıştırıp muhallebinin altını kapatıyoruz.
  3. Aynı anda ceviz ve fındıkları bisküvilerle rondodan geçirip bir karışım elde ediyoruz.
  4. Sonrasında tatlımıza uygun olan (ben bardak kullandım kâse de olur) bardaklara birinci olarak bir ölçü muhallebiden koyup üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizli fındıklı bisküviden de bir ölçü ekleyip kat kat olacak formda karışımı ekliyoruz.
  5. İkinci kata gelince ay halinde doğradığımız şeftalileri bardağın kenarlarına dizip ortaya muhallebi ve bisküvili karışımı ekleyip karamel sosumuzu da döküp üzerine tekrar bisküvi muhallebi biçiminde devam ediyoruz. Yani karamel yalnızca 2. Sırada ortada olacak. İsterseniz her kata dökün tercih sizin.

Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi
Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
Yoğurt Mayalama
Vişneli Muhallebi
Nohutlu Yoğurt Çorbası
İtalyan Pizza
Hdabla | © 2025 |