Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet orta uzunluk havuç (kabuğunu soyun ,rendenin iri tarafıyla rendeleyin)
  • 1 adet küçük uzunluk soğan (ince ince doğranmış)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye alalım. Soğanı ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  2. Arpa şehriyeyi ekle rengi değişene kadar kavurun.
  3. Rendelenmiş havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Sıcak su ve tuz eklenir.
  5. Tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
  6. Pilav suyunu çekince kapakla tencere ortasına kağıt havlu konulur 10 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 🩷.

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinpare
Nokul
Sağlıklı Kahvaltılık Gevrek
Hindi Fümeli Sandviç
Supangle
Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Hdabla | © 2025 |