Ev Yapımı Balık Kraker (Videolu)
Ev İmali Balık Kraker Tanımı İçin Malzemeler
- 90 ml süt
- 45 ml sıvı yağ
- 225 gram un
- 3 gram instant maya
- 1,5 gram kabartma tozu
- 25 gram susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı sarımsak yahut soğan tozu
- Kekik vs. istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz
Ev İmali Balık Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına, süt, maya ve sıvı yağı koyup karıştıralım.
- Unu ve öbür gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım.
- Üzerini streçle kapatıp 15 – 20 dk dinlendirelim.
- İki yağlı kağıt ortasında 2 mm kalınlığında açalım. Ben kalıpla kestim. Kalıp olmayan tırtıklı kesicilerle küçük kare, kare yahut öbür kalıplada kesebilir.
- Renkli yapmak istersek ıspanak tozu, toz biber veya biber salçası koyabiliriz. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dk denetimli pişirelim. Üretimi eğlenceli, çok lezzetli bir kurabiye kesinlikle deneyin derim.

Ev Üretimi Balık Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












