El Acmasi Kare Seklinde Baklava

El Acmasi Kare Biçiminde Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardak süt
  • 1 çay bardak yoğurt
  • 1 çay bardak sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardak su
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • Ceviz

Üzerine;

  • 250 gram tereyağ (ben 200 gram tereyağ eritip üzerine 50 ml sıvı yağ ekledim)

Şerbeti için;

  • 4.5 su bardağı su
  • 4.5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

El Acmasi Kare Biçiminde Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz 10 dk kaynatmak kâfi.
  2. Hamur için un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. 4 eşit bezeye ayırıp her bezeyi yufka üzere açıyoruz.
  6. Her bezeyi açıp mısır nişastayı sürüp fotolarda göründüğü üzere üst üste katlıyoruz.
  7. Sonrasında merdane yardımı ile genişletiyoruz.
  8. Tepsi büyüklüğünden büyük olursa tepsiye nazaran kesebiliriz.
  9. Tepsiye alıp ceviz serpiyoruz.
  10. Diğer kalan 3 beze içinde birebirini yapıyoruz.
  11. Dilimliyoruz ve üzerine eritip çöküntülerini aldığımız tereyağ ve sıvı yağ karışımını gezdiriyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 170 derecede 1 saat pişiriyoruz.
  13. Fırından çıkarınca  5 dk bekleyip şerbeti döküyoruz.

El Acmasi Kare Formunda Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Limonata
Limonlu Kuşkonmaz
Kayseri Yağlaması
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Zayıflamak İçim Smoothie
Hdabla | © 2025 |