Dereotlu Kurabiye
Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 -7 kısım dereotu
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri sırasıyla ekleyin.
- Dereotu ve kaşar peyniri bir arada ekleyip karıştırın.
- En son unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.
- İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp üstüne yumurta sarısını sürün. Çörekotu atıp fırına gönderin.
- 180 derecede pişirin.
Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








