Dereotlu Kurabiye

Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 -7 kısım dereotu
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri sırasıyla ekleyin.
  2. Dereotu ve kaşar peyniri bir arada ekleyip karıştırın.
  3. En son unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.
  4. İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp üstüne yumurta sarısını sürün. Çörekotu atıp fırına gönderin.
  5. 180 derecede pişirin.

Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Fırında Tavuk Patates
100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart
Çilekli, Kremalı Kek
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Hdabla | © 2025 |