Dereotlu Poğaça (Çok Pratik Az Malzemeli)

Dereotlu Poğaça (Çok Pratik Az Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dere otu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı un ( her una nazaran değişebilir azar azar atmakta yarar var)

İçi için;

  • Kaşar yahut peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu ve susam

Dereotlu Poğaça (Çok Pratik Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak un hariç bütün gereçleri kaba alalım (dere otunu ince ince kesmeyi unutmayalım) ve karıştıralım sonra azar azar unu ek edelim.
  2. Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım ,sonrasında hal verelim içine kaşar yahut peynir koyabilirsiniz.
  3. Üzerlerine hazırladığımız yumurta sosunu sürelim ve susam ve çörek otunu serpelim.
  4. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.Afiyet olsun 🥰💖.

Dereotlu Poğaça (Çok Pratik Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közbiberli Domates Sos
Yaz Salatası
Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Tencerede Tavuk Yemegi
Az Yağlı Bamya Kızartması
Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |