Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet reyhan
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çubuk tarçın
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3-4 tana karanfil

Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce reyhan demetini biraz su da bekletin.
  2. Sonra 5 yada 6 su bardağı su kaynatın( reyhan koyu renkteyse 6 su bardağı kullanabilirsiniz).
  3. Uygun bir tencereye reyhanı koyup üzerine tarçın,karanfil,şeker ve limon tuzu koyup kaynar suyu üzerine dökün.
  4. Sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletiyoruz vaktiniz varsa 2 saat bekletmeniz reyhan şerbetiniz daha koyu olur.
  5. Sonra bir şişeye doldurup buzdolabında 2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😇💗.

Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Şişte Meyveli Mini Pankek Tarifi
Köy Çorbası
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
Fırında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |