Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı böğürtlen
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu

Böğürtlen Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böğürtlenler yıkanıp şekerle birlikte tencereye ek edilir ve  2-3 saat bekletilir.
  2. Suyunu salınca ocağa alınır ve kaynayana kadar hafif ezerek karıştırınız.
  3. Kaynadıktan sonra limon ve tuzu ekleyin 10-15 dk daha orta ara karıştırarak pişirme süreci devam edilir.
  4. Hafif ılıdıktan sonra kavanozlara ek edilir ve ağzı sıkıca kapatılır.

Böğürtlen Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şambali Tatlısı
Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Şerit Poğaça
Şifalı Tavuk Çorbası
Keçiboynuzu Brownie (Şekersiz Az Un İle Harika Kurabiye)
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Hdabla | © 2025 |