Kedidili Tatlısı

Kedidili Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin

Alt kısmı için;

  • 1 paket kedi dili
  • 1 su bardağı süt

Üst kısmı için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 bardak süt

Kedidili Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için vanilya ve margarin hariç öteki tüm materyalleri tencerede karıştırıp pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Çikolata sosunu hazırlıyoruz kedi lisanlarını dikdörtgen borcama sıralayıp bir bardak süt ile yemek kaşığı ile güzelce ıslatıyoruz tam bir bardak süt yetiyor.
  4. Muhallebi ve çikolata sosunu orta ara karıştırıyoruz ki üzeri kabuk tutmasın ılıyan muhallebimizi kedi lisanlarının üzerine döküyoruz.
  5. Sonrasında çikolata sosumuz soğuduktan sonra onu da üzerine ekliyoruz.
  6. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Lakin benim tavsiyem bir gün öncesinden yapmamız zira tüm tatlılar bu formda daha lezzetli oluyor.

Kedidili Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Yaz Keki
Kremalı Sigara Tatlısı
Türlü
Bardakta Mozaik Pasta (Evde Bisküvi Var Pastası)
Magnolia Tatlı
Nuh’un Salatası
Hdabla | © 2025 |