Türlü

Türlü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (doğranmış)
  • 1 adet kabak (doğranmış )
  • 1 adet patates (doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 200 gram fasülye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sebze tuzu(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı şeker

Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp biçiminde doğrayın, acısını almak için tuzlu suda bekletin. Akabinde yıkayıp süzün.
  2. Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanları, sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Fasülye ve kırmızı biberleri tencereye ekleyin,birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  4. Küp doğranmış patatesleri, patlıcanı,kabakları,baharatları ve salçayı, domates püresini ekleyin.
  5. Beş dakika kavurun.
  6. Sıcak suyu tencereye dökün, sebzelerin hepsinin üstünü yavaşça geçecek kadar olmasına dikkat edin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).

Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Somon
Portakal Sulu Kek
Cheesecakeli Çörek
Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Sodalı Poğaça
Karnabaharlı Garnitür
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found