Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)

Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda İsmi Tırşik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 6 yahut 7 adet biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda İsmi Tırşik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları birinci evvel alacalı soyup ortadan ikiye ayırıp daha sonra dörde bölüyoruz ancak yalnızca kesik atıyoruz birbirinden ayırmıyoruz.
  2. Bir su dolu kap içerisine alıp içine biraz tuz atıp acısını çıkarıyoruz ,biberleri de ortadan ikiye kesiyoruz, soğanları uzun uzun kesip tencereye alıyoruz.
  3. Patlıcanları tuzlu sudan alıp havlu kağıt üzerinde kurutup öteki bir tencerede kızartıyoruz.
  4. Ardından biberleride kızartıp kenara alıyoruz, doğrayıp tencereye aldığımız soğanları sıvı yağ ile bir ölçü kavuruyoruz ,üzerine evvel patlıcanı daha sonra biberleri yerleştiriyoruz.
  5. En son domatesleri doğrayıp tencereye ekliyoruz ,tuz ve baharatları ek edip yalnızca domatesleri karıştırıyoruz ,tencerenin kapağını kapatıp hiç karıştırmadan pişiriyoruz ,domatesler pişince türlümüz hazır afiyet olsun.

Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda İsmi Tırşik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Proteinli Pankek
Yılbaşı Menüsü
Mini Meyveli Tart
Şalgamlı Şehriye Salatası
Siyah Pirinçli Sütlaç
Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |