Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya tereyağı,sarımsağı ve brunoise doğradığımız soğanı alalım.
- İyice kavurunca biberleride ekleyin.
- Ardından salçayı 5 dakika sonrada domates sosunu ekleyin.
- Baharatlarıda ekledikten sonra yıkadığınız bulgurları ekleyin.
- 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı olağan su ekleyerek orta ateşte pişirin.
- Dilerseniz hepsini olağan su olarak da yapabilirsiniz ben hafif sulu sevdiğim için daha sonrada bir ölçü su ekliyorum. Afiyet olsun💗.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










