Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzerine ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Soğuduktan sonra krem şanti

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şeker köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sonra süt ekleyin, vanilya, un ekleyin karıştırın .
  3. 180 derecede fırına atıyoruz .
  4. 15 dakika sonra bakıyoruz kürdanla pişmiş mi diye.
  5. Pişen keki fırından çıkarıp ılımasını bekliyoruz.
  6. Üzerine 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  7. O esnada muhallebimizi hazırlıyoruz. Muhallebi için tüm materyalleri bir kaba aktarıp ocağa alıyoruz üzeri göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz.
  9. Soğuyan muhallebiye krem şanti ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
  10. Hazırladığımız kremayı ek ediyoruz üstüne hindistan cevizi antep fıstığı serpiyoruz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Lahmacun
Fellah Köftesi
Diet Cookie (Kahve Yanına Enfes Ve Fit Bir Kurabiye)
Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte
Pofidik Karnabahar
Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |