Enginarlı Pilav
Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı basmati pirinç (yoksa diğer pirinçlede olur)
- 1 kase haşlanmış bezelye
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam dereotu
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip, soteleyelim. Akabinde kuşbaşı doğranmış enginarları ek edip karıştıralım. Limon suyu ve yarım çay bardağı su ekleyip, 10-15 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi de ek edip, kavurmaya devam edelim. Bezelye ve tuzunu ekleyip karıştıralım. En son sıcak su ek edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyip ocağın altını kapatalım. 10-15 dk dinlendirelim ve servis edelim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun 🤗🤗
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















