Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı basmati pirinç (yoksa diğer pirinçlede olur)
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam dereotu

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip, soteleyelim. Akabinde kuşbaşı doğranmış enginarları ek edip karıştıralım. Limon suyu ve yarım çay bardağı su ekleyip, 10-15 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  2. Yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi de ek edip, kavurmaya devam edelim. Bezelye ve tuzunu ekleyip karıştıralım. En son sıcak su ek edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  3. Karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyip ocağın altını kapatalım. 10-15 dk dinlendirelim ve servis edelim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun 🤗🤗

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patlıcan Kebabı
Kedi Dilli Pasta
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Milföy Krovasan
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |