Anne Kısırı
Anne Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- İsteğe bağlı marul, maydanoz, yeşil soğan, domates
- Yarım limon suyu
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Anne Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftelik bulguru kaynar suyla ıslatalım ve şişmesi için üzerini kapatıp 15 dk bekleyelim. (su bulgurun tamamını ıslatacak, çok olmayacak)
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım. Akabinde salça ekleyelim. Pişince ocağı kapatalım.
- Yeşillikleri ince ince doğrayalım.
- Şişen bulgurun üzerine soğanlı salça karışımını, tuz ve baharatları, limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Yeşillikleri de ekleyelim ve karıştıralım.
- Sunum tabağına alıp, isteğe bağlı turşuyla servis edelim.
Anne Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












