Anne Kısırı

Anne Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • İsteğe bağlı marul, maydanoz, yeşil soğan, domates
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Anne Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelik bulguru kaynar suyla ıslatalım ve şişmesi için üzerini kapatıp 15 dk bekleyelim. (su bulgurun tamamını ıslatacak, çok olmayacak)
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım. Akabinde salça ekleyelim. Pişince ocağı kapatalım.
  3. Yeşillikleri ince ince doğrayalım.
  4. Şişen bulgurun üzerine soğanlı salça karışımını, tuz ve baharatları, limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  5. Yeşillikleri de ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Sunum tabağına alıp, isteğe bağlı turşuyla servis edelim.

Anne Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Yumuşak Poğaça
Evde Adım Adım Venom Pastası Yapımı (Videolu)
El Açması Börek
Limonlu Cheesecake
Efsane Kurubiberli Ezme
Patates Püresinde Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |