Efsane Kurubiberli Ezme

Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kuru biber
  • 500 gram rendelenmiş domates
  • 1 buçuk silme yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 7 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su

Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye yarısına kadar su koyun ve kaynamaya bırakın su kaynayınca kuru biberleri kaynayan suya koyup karıştırın kurubiberler yumuşayıncaya kadar pişirin sonra ocaktan alın ve suyunu süzün.
  2. Ardından biberlerin üzerine soğuk su gezdirin ve bir süzgece koyun.
  3. Sarımsakları soyun.
  4. Derin bir tencereye haşlanmış suyu, süzülmüş kuru biberleri, sarımsakları ve öbür bütün gereçleri koyup karıştırın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  5. 20 dakika sonra tenceredeki malzemeyi kısık ateşte kaynarken blender dan geçirin püre haline getirin.
  6. Püre haline gelen ezmeyi kavanozlara doldurun ve kavanozların ağzını sıfır kullanılmamış kapakla kapatın sonra pak bir bezin üstüne aykırı çevirin, kavanozların üstünü örtüp bir gece bekletin.
  7. Ertesi günü kavanozların üzerindeki örtüyü açın kavanozlar soğuyunca buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.

Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hünkar Beğendi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Basit Ice Tea
Fırında Köfteli Patates Dizmesi (Kızartmadan Mükemmel Lezzette)
Patlıcan Salatası
Avokado Ezmesi
Bulut Kek
Lavaş Ton Balıklı Rulo
Hdabla | © 2025 |