Burrito (Meksika Dürümü)

Burrito (Meksika Dürümü) Tanımı İçin Malzemeler

Kıyma harcı:

  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı z.yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurt sosu:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam nane

Guacamole sos:

  • 1 adet olgunlaşmış avokado
  • 1 adet mor soğan
  • 4-5 damla limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı z.tağ
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı kadar haşlanmış pirinç
  • Biraz mısır
  • Meksika fasulyesi ( bende barbunya vardı onu koydum)
  • Kaşar peyniri yahut chedar peyniri
  • 2 adet büyük lavaş

Burrito (Meksika Dürümü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıyma sosumuzuzu hazırlamak için tavamızın içine soğan ve z. Yağ koyarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. İçine kıymayı da koyarak kavurmaya devam edelim.
  3. Baharatları ve salçayı da koyarak kısık ateşte bir müddet pişirip soğumaya bırakalım.
  4. Guacamole sosu için avokadoyu çatal yardımıyla ezelim.
  5. İçine küçük küçük doğranmış mor soğanı,limon suyunu,tuz ve karabiberi,domates ve biberi de koyarak hoş bir sos elde edelim.
  6. Yoğurt sosu için:süzme yoğurt,mayonez,sarımsak,tuz ve naneyi de karıştırıp bekletelim.
  7. Lavaşları üst üste gelecek formda tezgaha kotalım.
  8. Önce yoğurt sosu,kıyma harcı,haşlanmış pirinç,barbunya,mısır,guacamole sos ve en son kaşar peynirini de koyarak evvel yanlardan hafif bastırarak sonra da öne gerçek sıkıca lavaşı sarıp tost makinesinde yahut fırında çok az kızartıp dilimleyerek servis edelim.

Burrito (Meksika Dürümü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Çıtır Börek
3 Malzemeli Portakallı İrmik Topları
Tüpte Ciğer Kebap
Damla Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Çilekli Pasta
Profiterol Tam Ölçülü
Hdabla | © 2025 |